Luxus London

Az Emerald magasan képzett hostesseket biztosít a luxuspiac üzleti és privát szereplői részére (luxus kiskereskedelem, luxus szállodák, éttermek és vendéglátás, luxus események és rendezvények, luxus személyi szolgáltatások).

Az Emerald hostess és a luxus piac
Az Emerad hostess munkája sikereres lesz, ha ismeri a luxus piacot, empatikusan és intuitívan viszonyul a luxus ügyfelek magas elvárásaihoz,
szenvedélyesen érdekli a luxus piac (a márkák, a kifinomult gazdag anyagok, a különleges és egyedi gyártás technológiák, a trendek, a luxus élményt biztosító egyedi kifinomult szolgáltatások, az innivatív újdonságok, …).
Az Emerald hostess munkája során közvetlenül részt vesz a luxus igények kielégítésének folyamatában, igy maga is átéli a luxust és ezzel önmagának is személyes luxus élményeket szerez!

A luxus piac, a modern fényűzés – a legigényesebb, a legmagas fogyasztói elvárásokat kielégítő piac!
Az Emerald hostess legfontosabb feladata a luxus fogyasztók motiválása, a rendelkezésére álló eszközökkel és a személyes képességeivel, készségeivel a luxus élmények és elvárások teljesítése.

A Luxus London összeállításunk célja,
hogy hostesseink reális képet kapjanak a luxus piacról, a piac szereplőiről, a luxus piac igényeiről és hogy jobban megismerjék azt a területet,
ahol hostessként dolgoznak vagy a jövőben dolgozni fognak. A teljes (globális) luxus piac bemutatására nincs lehetőségünk, a az Emerald hostessek számára fontosabb luxus piac típusokkal foglalkozunk.

1. A luxus piac
2. Luxus életmód és a relatív luxusfelfogás
3. Luxus életmód és a reális luxusfelfogás
4. A luxus piac fogyasztói (akik rendszeresen és folyamatosan luxus dolgokat vásárolnak és luxus szolgáltatásokat vesznek igénybe)
4.1 Milliomosok és Milliárdosok
4.2 Ingatlan milliomosok Londonban
4.3 Magas nettó vagyonnal rendelkező személyek (High-net-worth individuals, HNWIs)
4.4 Arisztokrácia – Főnemesek és Nemesek
4.5 Magas jövedelmű foglalkoztatottak (CEO, …)
4.6 A külföldi Elit, a külföldi gazdagok Londonban
4.7 Privát Társasági Klubok
4.8 Turizmus (privát és üzleti)
4.9 A nem rendszeres luxus fogyasztó
5. A luxus piac kínálata
A luxus piac szolgáltatói, ahol a luxus fogyasztó a luxus cikket megvásárolja vagy a szolgáltatást igénybe veszi.
Az Emerald hostess potenciális foglalkoztatói.
5.1 Luxus Kiskereskedelem
5.2 Ikonikus luxus áruházak és a Personal shopping
5.3 Shopping streets + districts
6. Luxus Vendéglátás (Luxury Hospitality)
6.1 Luxus Szállodák (5 és 4 csillagos hotelek)
6.2 Luxury serviced Apartments + Hotel Residences
7. Fine dining Éttermek
7.1 Michelin-csillagos Éttermek
7.2 Luxus hotelek Éttermei
7.3 Délutáni tea Londonban

1. A luxus piac, a luxus életmód

az észszerű szükségletet jóval meghaladó kényelmet, high-end minőséget, fogyasztói élményt és vevőelégedettséget biztosít a fogyasztóknak.
A luxus piac legfontosabb jellemzői közé tartozik az erős, nemzetközileg ismert, presztízs értékű, komoly tradícióval rendelkező márkanév, a high-end minőség, az egyedi design, a magas haszonkulcs és a limitált kínálat.

A luxuscikkek piacát a magas árrés jellemzi: luxusvállalatok haszonkulcsai többszörösen meghaladják az általános fogyasztói piac, a tömegpiac árréseit (pld. a luxus piaci árrés: 25-40%, a tömegpiaci árrés 3-4%).
A luxus piac, egy magasan fejlett és kivételezett piac, mely az átlagot messze meghaladó magas jövedelemmel, vagyonnal rendelkező gazdag célcsoport rendszeres és folyamatos különleges elvárásait, igényeit elégíti ki.

Luxus fogyasztás amikor nem az ár a legfontosabb tényező – a luxus, amikor a pénz nem számít!

A luxus piac nem árérzékeny, a luxus fogyasztók döntéseit nem az ár határozza meg! A luxus piac fogyasztói jellemzően érzelmi döntést hoznak, a legfontosabb céljuk a minél magasabb szintű vásárlói, fogyasztói élmény elérése.
Természetesen a luxus piac termékei és szolgáltatásai sokak számára elérhetőek, de a luxus életmód (a luxus igények rendszeres és folyamatos kielégítése) ma is a gazdagok megkülönböztető kiváltsága.

A luxus piac töretlenül növekszik, növekedését a kereslet és a kínálat szabályozza.
A kínálatban a hagyományos luxus iparágak vannak vezető szerepben, mint a divat és a szépség, az ékszer és óra, a vendéglátás (szállodák és éttermek), autó, yacht, ingatlan, … A kínálati oldalt az erős verseny jellemzi, meg kel felelnie a luxus kereslet egyre magasabb igényeinek, vágyainak.
A kereslet meghatározó tényezője a világ jóléti színvonalának a szintje, azon belül különösen a milliomosok növekvő száma és az újdonságok utáni kielégíthetetlen igényeik, elvárásaik.
A luxuscikkek piaca folyamatosan növekszik, nagy növekedési potenciállal rendelkezik.

2. Luxus életmód és a relatív luxusfelfogás

A köznapi életben az emberek luxusfelfogását szubjektív, relatív (viszonyítási) tényezők határozzák meg.
A luxus szóval, a luxus életérzéssel sokszor találkozunk, legtöbbször talán marketing (reklám) környezetben (pld. luxus utazás, luxus márka, luxus szálloda, …) vagy amikor saját elérhető vagy elérhetetlen vágyainkat állítjuk össze.

A köznapi nyelvben az emberek a luxus fogalmát relatív módon használják (mást értenek az emberek a luxus alatt egy alacsony gazdasági fejlettségű országban és mást értenek egy gazdaságilag fejlett országban, de az azonos országban élők számára is mást jelenthet a luxus, ha az anyagi helyzetük nagymértékben eltérő).
Jól szemlélteti ezt a leggazdagabb országoknak a privát vagyoni érték szerinti rangsora is: 1. USA 26.6 $Trillions, 2. China 24.8 $Trillions, 3. Japan 19.5 $Trillions, 4. UK 9.9 $ Trillions, 5. Germany 9.7 $ Trillions, 6. India 8.8 $Trillions, … . A rangsorban előkelő helyen szerepel Kína és India, pedig az egy főre jutó nemzeti jövedelem Kínában csak $10,088 (ezzel 74. az országok rangsorában), Indiában pedig csak $2,135 (ezzel 142. az országok rangsorában).
Mind Kínában, mind Indiában az alacsony országos jóléti szint ellenére van egy gazdag réteg, ami nagy privát vagyonnal rendelkezik és az adott ország általános jóléti szintjétől sokkal magasabb szinten, luxus szinten él.

A luxus a köznapi beszédben olyan dologra is utalhat, mely az adott személy számára anyagilag elérhetetlen (mint, pld. ez számomra már luxus).
A helyzetet csak bonyolítják a megtévesztő reklámok a médiában (pld. luxus utazást hirdetnek 3 csillagos szállással; luxus autó vásárlási reklám, de az autó a középkategóriát képviseli, …). A luxus fogalom egy termék kategória esetén is eltérő lehet, női cipők esetében pld. Chanel, Christian Louboutin, Jimmy Choo, Manolo Blahnik, Bruno Magli, … mind luxus márka, a női cipők árában azonban jelentős különbségek vannak.
Az luxus autó kínálatban még jelentősebbek az ár eltérések, pld. a Rolls-Royce Sweptail $13 millió, a Mercedes-Benz Maybach Exelero $8 millió, a Lamborghini Veneno $4.5 millió, a Ferrari Pininfarina Sergio $3 millió, a Bugatti Chiron $2.9 millió, az Aston Martin Valkyrie $2.6 million, a Pagani Huayra BC $2,6 millió, … mind luxus autó márka, de a luxus életmód más és más szintjeit reprezentálják.

A luxusról kialakított felfogásunk tartalmazza többek között, hogy mi szerintünk a luxus kategória, ki a luxus fogyasztó, ki él luxus életmódban.
Az emberek luxus felfogását meghatározó szubjektív tényezők egyénenként, társadalmi csoportonként és országonként is változnak.

Minden szubjektív és relatív tényezőt félretéve azonban az biztosan kijelenthető, hogy az emberek egyik nagy álma a luxus, a luxus életmód!

3. Luxus életmód és a reális luxusfelfogás

(az összehasonlításokban 360 ft/angol font valutaárfolyammal számoltunk)
A luxus reálisan mérhető, számszerű pénzügyi, fogyasztási és statisztikai adatokkal kifejezhető.
A luxus életmód a gazdag, vagyonos személyek számára a hétköznapok, a mindennapok része.
A luxus piacról, a luxus életmódról reális képet kapunk, ha a luxus felfogásunkat reális tényezők közgazdasági és statisztikai adatok alapján alakítjuk ki.
A luxus latin eredetű szó, fényűzést és pompát jelent.
A luxus dolgokra jellemző, hogy nem alapvető szükségletet elégítenek ki, gazdag emberekhez kapcsolódnak – státusz értékkel, top high-end minőséggel, egyedi stílussal, időtálló és újdonság értékkel rendelkeznek, amelyeket a világon mindenütt elismernek.

A luxust, könnyebben megértjük, ha megismerkedünk a luxus szinonimáival is, mint a jólét, a gazdagság, a vagyon, a fényűzés (riches, indulgence, wealth, worth, …).
A luxus életmód a drága javak bőséges birtoklása; a legjobb és legdrágább dolgoknak az észszerű szükségletet meghaladó felhalmozása, használata
és élvezete. A luxus életmód – ami a legnagyobb kényelmet és élvezetet adja az embernek!

* New York, London és Tokió a világ három leggazdagabb városa a lakosok magánvagyona alapján. A tizenöt legtehetősebb városban koncentrálódik a globális vagyon több mint egytizede.
London második a rangsorban 2,7 billiárd dolláros magánvagyonával, egyúttal világviszonylatban itt az egyik legmagasabb a nagyon gazdagok koncentrációja!

London a világ egyik leggazdagabb, a milliomosok kedvenc városa, a vagyon, a gazdagság, a luxus szimbóluma.
Ismerkedjünk meg London luxus piacával, a luxus kereslet és a kínálat fő szereplőivel.

4. A luxus piac fogyasztói

Akik rendszeresen és folyamatosan luxus dolgokat vásárolnak és luxus szolgáltatásokat vesznek igénybe.
(természetesen idetartoznak a nem rendszeres luxus fogyasztók is)

4.1 Milliomosok (Millionaires) és Milliárdosok (Billionaires)

* Milliomos – az a gazdag személy, akinek nettó vagyona (a kötelezettségekkel csökkentett vagyona) meghaladja az 1millió US dollárt,
az Egyesül Királyság esetén az 1millió angol fontot. (360 millió forint)

Londonban 357.200 milliomos él, ezzel London első a városok rangsorában (2. New York City 339.000 milliomos; 3. Tokió 279.800 milliomos; 4. Hong Kong 227.200 milliomos, …).
Az Egyesült Királyságban összesen 2.225.000 milliomos él. Az Egyesült Királyság a harmadik város a világban, ahol a legtöbb milliomos él (USA-ban összesen 4.300.000 milliomos él).

* London leggazdagabb elővárosi települései (a milliomosok száma szerint)
Ascot (300), Bray (350), Marlow (400), Henley on Thames (450), Beaconsfield (500), Sevenoaks (800), Weybridge (850), Windsor (900).

* Milliárdosok (Billionaires)
Milliárdos az a gazdag személy, akinek a nettó vagyona (a kötelezettségekkel csökkentett vagyona) meghaladja az 1billio US dollárt (1ezer millió US dollár), az Egyesül Királyság esetén az 1billió angol fontot (1ezer millió angol font). (360 ezer millió forint)

A milliárdosok száma a világban és a városokban (fő)
1. Greater China 819 / Beijing (Kína) 131
2. USA 571 / New York 92
3. UK 134 / London 86
4. India 131
4. Hong Kong 80
5. Shenzhen (Kína) 78
6. Shanghai (Kína) 70

Londonban 86, a Egyesült Királyságban 134 milliárdos él
Jim Ratcliffe £21.05 billion
Sri and Gopi Hinduja £20.64 billion
Leonard Bavatnik £15.259 billion
David and Simon Reuben £15.096 billion
Lakshmi Mittal és családja £14.667 billion
Charlene de Carvalho-Heineken and Michel de Carvalho £11.1 billion
Kirsten Rausing and Jörn Rausing £10.848 billion
Alisher Usmanov £10.556 billion

4.2 Ingatlan milliomosok Londonban

Londonban 430.720 ingatlan milliomos él.
* London divatos, gazdag kerületei – Westminster, Belgravia, Knightsbridge, Kensington and Chelsea, Camden, …
Az 1(egy) millió angol font (360 millió forint) feletti lakóingatlannal rendelkező londoni ingatlan milliomosok száma a kiemelt kerületekben:
Westminster (54.231milliomos), Kensington + Chelsea (45.366 milliomos), Camden (37.908 milliomos), Wandsworth (30.686 milliomos), Hammersmith + Fulham (30.019 milliomos), Islington (22.973 milliomos), ….

* A legdrágább lakóingatlanok Londonban
Penthouse One Hyde Park Knightsbridge (£160 million, £140 million), One Hyde Park Apartment (£50 million), The Shard in London (£50 million), Duplex Penthouse Riverwalk (US$32 million), Penthouse at The Corniche Embankment (US$26 million), South Bank Tower Penthouse South Bank (US$26–32 million), Queen Anne’s Gate Westminster ($25 million), Herbert Crescent Knightsbridge (£20 million), ….

* London legdrágább utcái – ahol az ingatlan ár £35 millió (12.600 millió forint) vagy annál magasabb.
Kensington Palace Gardens, Grosvenor Crescent (Hyde Park, átlagos lakásár £22 millió), The Boltons in Chelsea (átlagos lakásár £20 millió), Courtenay Avenue, Highgate, Ilchester Place Holland Park, …
Londonban 5.899 utca van ahol az átlagos lakóingatlan értéke 1 (egy) millió angol font (360 millió forint) vagy annál magasabb.

* Külföldi ingatlan milliomosok Londonban
London a világ meghatározó pénzügyi és gazdasági központja, befektetési vagy ideiglenes tartozkodási (élj úgy mint otthon) célból sok külföldi milliomos vásárol luxus lakóingatlant (residences, hotel residences, serviced apartments, …). Londonban a luxus ingatlan építési és vásárlási trend folyamatosan növekszik.

* London a világ egyik leggazdagabb és egyben a legdrágább városa
Londonban jelenleg is 420 felhőkarcoló építése van fejlesztés alatt, több millió font értékű lakásárakkal. (pld. 1-3 bedrooms apartment from £3 million).
London legmagasabb felhőkarcolója a The Shard (306 m), mely Európa harmadik legmagasabb épülete.
Építés alatt van a Twentytwo (278 m), a Landmark Pinnacle (233m) serviced apartments / residential, a Newfoundland (219.8m) residential, a Valiant Tower (215 m) residential, a One Park Drive (205 m) residential, a City Tower (199m) residential, a Wardian East Tower (187m) residential, …

A világon a legtöbb eladott luxuslakások top ranglistájában minden évben London az első három város között szerepel.

4.3 Magas nettó vagyonnal rendelkező személyek (High-net-worth individuals, (HNWIs)

* High-net-worth individual (HNWI)
Az a gazdag személy aki rendelkezik 1millió US dollár feletti szabad pénzeszközzel (az Egyesült Királyságban 1millió angol font feletti szabad pénzeszközzel).
A világban összesen 18,1 millió HNWI személy él és együttes vagyonuk US$ 70,2 trillion.
Az Egysült Királyságban 574.970 HNWI él és a vagyonuk összesen US$ 2,1 trillion.

* Very-high-net-worth individual (VHNWI)
VHNWI az a gazdag személy aki rendelkezik 5 millió US dollár feletti szabad pénzeszközzel. (az Egyesült Királyságban 5millió angol font feletti szabad pénzeszközzel).

* Ultra-high-net-worth individuals (UHNWI)
UHNWI az a gazdag személy aki rendelkezik 30 millió US dollár feletti szabad pénzeszközzel, az Egyesült Királyságban 30 millió angol font feletti szabad pénzeszközzel (10.080 millió Forint).
Londonban 4.750 UHNWI személy él, az Egyesült Királyságban pedig összesen 9.370 UHNWI személy él.

4.4 Arisztokrácia – Nemesek

* Főnemesek, nemesek és vagyonok
Az Egyesült Királyság főnemesi és nemesi a nemesi hierarchiája, az öröklött és adományozott kiváltságok alapján:
Queen/King;
Queen Consort;
Prince/Princess (Princess William of Wales, Catherine, Duchess of Cambridge, Diana, Princess of Wales, …);
Duke/Duchess; Marquess/Marchioness (Nigel George Paulet, 18th Marquess of Winchester, Robert Gascoyne Cecil, 3rd Marquess of Salisbury, …); Earl/Countess (Prince Edward, Earl of Wessex, Sophie, Countess of Wessex, …);
Viscount/Viscountess;
Lord/Lady;
Baron/Baroness (többmint 400 címmel rendelkező nemesi közösség, királyi család néhány tagja is bárói címmel rendelkezik – Charles, a walesi herceg Renfrew bárója, és fia, William, Carrickfergus bárója. Andrew, herceg, York, Killyleagh bárója);
Life Peer (adományozott tiszteletbeli cím és nem örökölhető – Sir Elton John, Dame Helen Mirren, Sir Ian McKellen, Sir Sean Connery, Sir Paul McCartney, …

Az arisztokrácia saját vagyona, politikai (Lordok Háza – bárok és lordok, Parlament) és társadalmi befolyása rendkívül lenyűgöző.
Elegáns 17 és 18. századi kastélyok, főúri vidéki házak, hatalmas és értékes földbirtokok.
Az Egyesült Királyság legnagyobb földbirtokosai közé tartozik a királyi család, a walesi herceg, Norfolk és Bedford hercege, …
Nagy-Britannia földbirtokainak egyharmada továbbra is az arisztokráciához tartozik. A London körüli megyék több mint 28 ezer hektár területe is az angol arisztokrata családok tulajdonában áll.
Sok nemesi földbirtok a világ legértékesebb birtokai közé tartozik.

* Milliárdos és multi-milliomos arisztokraták
Az angol királyi családnál is gazdagabb arisztokraták az Egyesült Királyságban a nettó személyes vagyonuk szerint:
* The Duke of Westminster és a Grosvenor család (£9.964 billion) * Earl Cadogan (£6,7 billion), * Baroness Howard de Walden (£4,015 billion),
* Lady Charlotte Wellesley (£3.259 billion), * Viscount Portman (£2.003 billion), * Robert Miller és Princess Marie-Chantal (£2 billion), * The Earl of Iveagh és a Guinness család (£922 million), * The Duke of Devonshire (£880 million), * Lord Rothschild (£750 million), * Lord Vestey (£728 million),
* The Duke of Bedford (£727 million), * The Duke of Sutherland (£585 million), ….. a királyi család nettó vagyona £370 million.

* Az Egyesült Királyság csodálatos kastélyok, főúri házak helyszine
Alnwick Castle (Northumberland), Corfe Castle, Framlingham Castle (Suffolk), Leeds Castle (Kent), Arundel Castle (West Sussex), Warwick Castle,
Bodiam Castle (East Sussex), Windsor Castle (west of London), Broughton Castle (Fiennes család), Dumfries House (John Crichton Stuart, the 7th Marquess of Bute), Blenheim Palace (12th Duke of Marlborough), Chatsworth House és Great Houses (Cavendish család), Dudley House (central London), Blenheim Palace (Dukes of Marlborough), Highclere Castle (Earl of Carnarvon, a TV filmsorozat Downton Abbey helyszine), …

4.5 Magas jövedelmű foglalkoztatottak
Az Egyesült Királyságban a teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozók átlagos éves jövedelme £23.474 (8,45 millió forint).

A Fortuna Top 500, a világ 500 legnagyobb cégeinek összeállításában 20 angol cég (BP, Prudential, HSBC, Tesco, Aviva, Lloyds, …) szerepel, és ezzel a számmal az Egyesült Királyság a hatodik helyezett az országok rangsorában.
Top 25 brit vállalat, melyeknek London a székhelye: HSBC, Royal Dutch Shell, BP, Barclays, Lloyd TSB Group, GlaxoSmithKline, Aviva, Unilever,
Vodafone Group, Anglo American, Tesco, Prudential, AstraZeneca, …

London a világ meghatározó pénzügyi és gazdasági központja, a világ vezető cégeinek, multinacionális vállalatainak van Londonban irodája vagy fióktelepe. (Bankok, könyvizsgáló cégek mint Goldman Sachs, Deutsche Bank, Bloomberg, Deloitte, PwC, IMB, KPMG, USB, Citi, Credit Suisse, Morgan Stanley, BNP Paribas, Bank of America, Oracle, American Express, Santander, Société Générale, …)

* Kiemelten Magas Jövedelműek (£300 ezer vagy magasabb éves szemlyes jövedelmek)
Az Egyesült Királyságban többmint 18 ezer személy éves jövedelme meghaladja az 1 (egy) millió angol fontot!
Londonban a legmagasabb átlagos jövedelmekkel a belső divatos kerületek Kensington és Chelsea, a City of London és a Westminster lakói rendelkeznek.

* Chief Executive Officer (CEO) (éves jövedelem juttatásokkal, bonuszokkal)
A Financial Times Stock Exchange (FTSE), a top 100 tözsdei cég report alapján az angol CEO átlagos éves jövedelme 4,53 millió angol font.
A legmagasabb CEO jövedelmek – a Financial Times Stock Exchange (FTSE) 100 report és a Business Insider top 20 CEO öszeállítása szerint:
Sir Martin Sorrell (WPP Plc, £48,1 millió), Arnold Donald (Carnival, £22,4 millió), …, Simon Borrows (£5,8 millió), Xavier Rolet (£5,7 millió), Stuart Gulliver (£5,7 millió), Antonio Horta Osorio (£5,5 millió).

Részletesebb CEO jövedelem adatok: 16 CEO jövedelme van £2-3 millió között, 19 CEO jövedelme van £3-4 millió között, 19 CEO jövedelme van
£4-5 millió között, 18 CEO jövedelme van £5-10 millió között, 8 CEO jövedelme van £10-20 millió között, …

Az FTSE 250, a top 250 tözsdei cég adatai alapján a CEO átlagos éves jövedelme: 1,8 millió angol font (648 millió forint).
A bank szektorban a CEO éves jövedelmek: Royal Bank of Scotland (Ross McEwan, £3,487 million), Barclays (Jes Staley, £3,873 million), HSBCBank
(Stuart Gulliver, £6,086 million), Lloyds Bank (Antonio Horta-Osorio, £6,422 million), …

4.6 A külföldi elit, a külföldi gazdagok Londonban

London a gazdagok kedvenc városa.
A gazdagok iránti vonzerő négy legfontosabb tényezője – a gazdasági tevékenység, az életminőség, a tudás / befolyás és politikai hatalom.
London első helyen áll a világon, amelyet New York követ.

* Befektetesi vizum program (Investor visa Tier 1)
Több országhoz hasonlóan (USA, Ausztrália, Canada, Franciaország, Hollandia, …) az Egyesült Királyságban is lehetőség van a külföldi állampolgárok számára, hogy meghatározott tőkebefektetés esetén állandó tartozkodási engedélyt kapjanak. Az Egyesült Királyságban van a legdrágább program
£2 million (720 millió forint) vagy magasabb tőkebefektetési értékkel.
A 2010 és 2018 éves időszakban 30.663 gazdag külföldi kapot állandó tartozkodási engedélyt és az általuk befektetett tőke meghaladta a $8 Billion-t.

* Huzamos ideig Londonban tartozkodó magas vagyonnal rendelkezők
A Közel-Kelet országai az Egyesült Királysággal mind gazdasági mind politikai téren kiváló kapcsolatokkal rendelkeznek.
Nem véletlen, hogy a gazdag arab személyek, családok (királyok, sejkek, hercegek, emirek, …), Londont választják a legkedveltebb uticéljuknak.
A nyári 40 fok feletti forró éghajlat miatt sokan tartosan át is költöznek Londonba – az arab nyári kánikulát Londonban töltik el.

A nagyobb királyi családok, királyi házak: Arab Emirségek (Al Falasi, Al Maktoum), Kuwait (Al Sabah), Qatar (Al Thani), Bahrain (Al Khalifah),
Szaúd-Arábia (Al Saud, Al ash-Sheikh), …

A Közel-Keleten jelenleg 656.350 High net worth individuals (HNWIs) él.

Az Arab Emirségekben (UAE) összesen 88.700 milliomos és 3.820 multi-milliomos él, ebből Dubai-ban 50.400, Abu Dhabi-ban 17.100 milliomos él.
Doha fővárosában Qatar-ban 25.800 milliomos él, Szaúd-Arábia-ban 176.000 milliomos, a fővárosban Riyadh-ban pedig 16.200 milliomos él.
Kuwait-ban összesen 159.000 milliomos él.

4.7 Luxus Privát Társasági Klubok (luxury private members clubs)

Ötórai tea, a golf, a hűvös elegancia… az angol életmód jellegzetességei, melyek a szigetország lakóit olyan egyedivé teszik.
Egyvalamit semmiképp nem szabad kifelejtenünk belőle: a klubokat, a híres és sokszor titokzatos zártkörű tagsággal működő angol klubokat.

London egy másik arca a privát klubok izgalmas, szines világa, a kiváltságosak klubjai mellett megjelentek a modern és új alapítású klubok is.
Újra divatba jöttek a londoni klubok, London belvárosában egy ideje reneszánszukat élik az előkelő klubok.

* A legexkluzívabb, tradicionális társasági klubok
A befolyásos üzletemberek, a kiváltságosok, a politikusok, a felső tízezer, a nemesi családok tagjainak találkozóhelyei, a londoni elit társasági klubjai.
White’s Club (Saint James’s Street) – White’s a világ legexkluzívabb és a legrégebben alapított (1693) társasági klubja
Brooks’s Club (Saint James’s Street), Boodle’s Private Members’ Club (Saint James’s Street) – az egyik legnagyobb presztizsértékkel rendelkező klub,
The Athenaeum (Pall Mall), …

* A legismertebb új alapítású klubok (£1.500 – £5.000 éves tagsági díjjal)
South Kensington Club, Albert’s Private Members’ Club, 3 St. James’s Square, 67 Pall Mall, Mortimer House, The Devonshire Club, …
London Club Grace Belgravia – London első csak női tagsággal működő társasági klubja.
Private Members Clubs

4.8 Turizmus (privát és üzleti célú utazások)
31,9 millió külföldi utazás célpontja volt London.
Az Egyesült Királyság fővárosa számos nevezetes látnivalóval (mint a Big Ben, a Parlament, a Buckingham-palota, a London Tower, a London Eye, …)
évente több millió látogatót vonz. A turisták az összes költésük 46.7% -át ($19.8 billion) vásárlásra fordították.

* London és a luxus vásárlás – London a világ egyik legismertebb luxus vásárlási központja (World’s best City for luxury shopping).
Bármi is legyen a vásárlási vágy, London világhíres bevásárló utcái (Sloane Street, Oxford Street, Bond Street, Regent Street, …), a luxus áruházai és a luxus üzletei csak arra várnak, hogy a külföldi utazók felfedezzék.
London hivatalosan is a luxus kiskereskedelem világszerte vezető helyszíne. A külföldi, különösen az amerikai, a kinai és a japán luxusturisták száma évről évre potenciálisan növekszik.
A luxusturisták számának meredek emelkedése is a luxusszektor növekedését támogatja.

4.9 A nem rendszeres luxus fogyasztó
Természetesen nem kell milliomosnak lenni Londonban, hogy a luxus vágyaink teljesüljenek.
A luxus divat és szépség kiskereskedelem márkafüggő árakkal, differenciált árképzéssel, leárazásokkal (szinte egész évben) számos lehetőséget kínál. A top 10 luxuspiaci márka (Louis Vuitton, Chanel, Hermés, Gucci, Cartier, Tiffany, Chistian Dior, Burberry, Prada, Yves Saint Laurent) kinálata mellett csak az Oxford Street-en többmint 300 márka shop, designer outlet és világhírű luxus áruház (Selfridges, John Lewis, House of Fraser, … ) várja
a luxus fogyasztókat és nyújtanak részükre exkluzív vásárlási élményt.
A nem rendszeres luxus fogyasztó általában luxus cipő, táska, napszeműveg, beauty és egyéb kiegészítő terméket vásáról.

5. A luxus piac kínálata – a Luxus Ipar

(Luxus Kiskereskedelem, Vendéglátás, Luxus Privát (személyes) Szolgáltatások, …)

* A globális luxuspiacok értéke a piaci típusok szerint
Luxury Cars € 489 billions
Personal Luxury Goods € 262 billions
Luxury Hospitality € 191 billions
Fine Wines + Spirits € 70 billions
Fine Food € 49 billions
Fine Art € 40 billions
Designer Furniture € 35 billions
Private Jets + Yachts € 23 billions

* Personal Luxury Goods
A globális luxuscikk-ipar, amelynek része a divat, a kozmetika, az illatszerek, az órák és ékszerek, a cipők, a táskák, az egyéb kiegészítők (fashion, beauty, jewellery, watches, shoes, bags + luggage, accessories) évek óta folyamatosan felfelé emelkedik.

* A kiemelt luxus márkák a World Luxury Association (WLA) rangsora szerint
A világ legdrágább divat márkái
Chanel (FR), Burberry (UK), Hermes (FR), Prada (IT), Gucci (IT), Dior (FR), Dolce And Gabbana (IT), Ralph Lauren (USA), Versace (IT), Armani (IT)
Top 10 divat márka
Hermes, Chanel, Louis Vuitton, Christian Dior, Ferragamo, Versace, Prada, Fendi, Giorgio Armani, Ermenegildo Zegna.
Top 10 ékszer márka
Cartier, Van Cleef & Arpels, Boucheron, Harry Winston, Chaumet, Kloybateri, Bvlgari, Montblanc, Tiffany&Co, Mikimoto.
Top 10 kozmetikai márka
Chanel, Christian Dior, Guerlain, Givenchy, Helena Rubinstein, Sisley, La Prairie, La Mer, Lancome, Biotherm.

* A top legdrágább ruházati márka és divatház (Top most expensive luxury clothing brands)
Ralph Lauren (USA – a stílus és az időtlen klasszikus divat), Giorgio Armani (IT – 200 üzlet a világban), Dolce & Gabbana (IT – Olasz kifinomultság és ultra nőies divat), Christian Dior (FR – a világ egyik vezető divatháza, a Dior egy luxus elit ikon márka, mely a gazdagságot és a hatalmat jelképezi),
Fendi (IT – szuper luxusmárka kifogástalan kivitelezés és időtlen design), Burberry (UK – ikonikus brit márka, jellegzetes brit identitással),
Chanel (FR – kifinomult és időtlen), Prada (IT – ikonikus kollekciók a világ egyik legjobb márkájától), Gucci (IT – az egyik legsikeresebb divatmárka),
Hermes (FR – az egyik legértékesebb márka a luxus kézitáska piacon), Calvin Klein (USA – sikeres teljesítmény minden kollekcióban),
Louis Vuitton (FR – a világ legértékesebb luxusmárkája, és az LVMH luxus group diviziója), Versace (IT).

* A top 10 legdrágább kozmetikai márka
Chanel, Mary Kay, L’Oreal, MAC Cosmetics, Estee Lauder, Artistry, Elizabeth Arden, Oriflame, Nu Skin, Smashbox.

* Multinational luxury goods conglomerates

A luxus iparág meghatározó szereplői a multinacionális luxus termékeket gyártó konglomerátumok
LVMH (Divat: Dior, Fendi, Louis Vuitton, Emilio Pucci, Givenchy, Marc Jacobs, Loewe, Kenzo, Charles & Keith, Céline, Rimowa – Ékszer + Óra: Bulgari, Chaumet, Hublot, TAG Heuer, Zenith – Beauty: Guerlain, Acqua di Parma),
Kering (Divat: Alexander McQueen, Balenciaga, Gucci, Brioni, McQ, Yves Saint Laurent, Bottega Veneta – Ékszer + Óra: Boucheron, Pomellato, DoDo, Qeelin, Ulysse Nardin, Girard-Perregaux),
Capri Holdings (Divat: Michael Kors, Jimmy Choo, Versace),
Richemont (Ékszer: Cartier, Van Cleef & Arpels – Óra: Baume & Mercier, IWC Schaffhausen, Jaeger-LeCoultre, Officine Panerai, Piaget, Roger Dubuis, Vacheron Constantin, A. Lange & Söhne – Divat: Yoox Net-A-Porter Group, Azzedine Alaïa, Chloé, Peter Millar, Purdey, Serapian, Dunhill),
The Swatch Group (Óra és Ékszer: Breguet, Harry Winston, Blancpain, Jaquet Droz, Léon Hatot, OMEGA, Longines, Balmain, Glashütte Original, …), Prada Group (Divat: Prada, Miu Miu, Church, Car Shoe).

A Gucci és a Louis Vuitton a világ leggyorsabban növekvő márkái közé tartoznak.
A luxus divat és kiegészítők szektora 2017 óta 42 százalékkal nőt. A luxusruházat a legjobban teljesítő szektor a top 100 globál vállalati listában, amely magában foglalja a technológiai, a fogyasztási cikkek, az autóipar és a pénzügyi iparágakat is.

5.1 Luxus Kiskereskedelem (Fashion, Beauty, Fine Jewellery + Watches, Luxury Goods, Accessories)

Az Egyesült Királyság fővárosa London a világ vezető luxus kiskereskedelmi központja, az angol ikonikus divatmárkák (mint McQueen, Burberry, Mulberry, Vivienne Westwood, …) és a nemzetközi luxus márkák otthona, a luxus vásárlás top helyszine.
A világ leggazdagabb városainak összehasonlító értékeléseiben (Mastercard Global Cities Index, Forbes, …) London megelőzi New York és Párizs városát. London luxus kiskereskedelmi szektora évente átlagosan 5%-kal növekszik és London továbbra is a legkeresettebb, a legígéretesebb luxus vásárlási helyszin a világon.

London luxus kiskereskedelmi strukturájában megtalálhatók a hagyományos többszintes luxus áruházak, a multi-brand shopok, a designer márka shopok és márkashop láncok, a világhírű bevásárló utcák és városrészek.

5.2 Ikonikus Luxus Áruházak (Luxury department stores)
London a világ egyik legjobb és legkedveltebb vásárlási központja.
Londonban vannak a világon a legjobb és legváltozatosabb luxus áruházak. Az ikonikus áruházak fantasztikus, egyedi high-end áruválasztéka lenyügöző vásárlási szabadságot és élményt nyújtanak.

* Harrods
A legismertebb és méltán népszerű a Knightsbridge városrészben található Harrods, mely Európa legnagyobb és a világ leghíresebb luxus áruháza (7 szint, 330 osztály és többb mint 1,1millió m2 terület és 12 ezer alkalmazott). A Harrods a világ egyik legexkluzívabb luxus áruháza fenomenális termékválasztékkal.
A Salon du Parfums osztályon megtalálhatók a világ legkiválóbb és exkluzív parfümjei. A luxus Urban Retreat divat osztály része a Superbrands
17 top nemzetközi márka butikkal. A Food Halls az étel és ital különlegességek helyszine 27 étteremmel
Osztályok (Departments) – Beauty, Fashion Accessories, Fine Jewellery & Fine Watches, Food Halls, Menswear, Womenswear, ….

* Harvey Nichols
A londoni luxus áruház a divatos Knightsbridge kerületben van. A Harvey Nichols a világ legrangosabb márkáinak elsőrendű exkuzív divatkereskedője. A Harvey Nichols gyönyörű áruház és egy fantasztikus helyszin, a legkifinomultabb vásárlási élményt kínálja a vásárlóknak.
Áruházai vannak az Egyesült Királyságban (London, Leeds, Edinburgh, Birmingham, Manchester, Bristol, Liverpool) és külföldön (Dubai, Hong Kong, Kuwait, Riyadh, Istanbul, Ankara).
Osztályok (Departments) – Women’s Fashion, Men’s Fashion, Beauty, Food+Wine.

* Selfridges
Az Oxford Streeten található áruház a világ legjobb luxus áruháza cím birtokosa (Winner of the World’s Best Department Store Campaign Award at the Global Department Store Summit). Selfridges a világ premier vásárlási helyszine, a többmint 300 shop lehetőséget biztosít a legjobb luxusmárkák és a legújabb exkluzív újdonságok felfedezésére. Selfridges az Egyesült Királyság második legnagyobb luxus áruháza.
Osztályok (Departments) – Womens, Mens, Beauty, Food+Drink, Home + Tech.

* Fortnum & Mason
A Piccadilly egyik legrégebbi és leghíresebb áruháza. A XVIII. századi áruház ínyenc ételkülönlegességeiről, éttermeiről ismert, beleértve többek között a kölönleges tea összeállításokat és válogatásokat, a kézműves csokoládékat, a gyönyörűen csomagolt finomságokat, …
Fortnum & Mason jelenleg is a királyi család az étel és a bor szállítója.
Osztályok (Departments) – Hampers, Tea, Food Hall, Chocolate, Wine + Spirits, Homeware, Restaurants + Private Dining.

* Debenhams
Multinacionális kiskereskedelmi áruház lánc. Áruházai vanak az Egyesült Királyságban (178 helyszinen) és számos külföldi országban (UAE – Abu Dhabi, Dubai, Szaudi-Arábia, Ausztrália – Melbourne, Bahrain, Cyprus, Egyiptom, Kuwait, Qatar, Fülöp szigetek, Malajzia, …)
Osztályok (Departments) – Women, Beauty, Men, Home, Furniture, Electricals, …

* Marks & Spencer
Multinacionális áruházlánc, többmint 81 ezer foglalkoztatott, 1035 áruház az Egyesült Királyságban, 57 külföldi országban 428 áruház. Áruházai Londonban: Oxford Street, Cardinal Place, Bakers Street, Kensington, …
Osztályok (Departments) – Women, Beauty, Lingerie, Men, Kids, Home, Furniture, Food, Wine, …

* House of Fraser (Oxford Street)
Vezető nemzeti high-end áruházcsoport (59 áruháza van az Egyesült Királyságban). A House of Fraser kiváló minőségű prémium és exkluzív márkák széles választékát kínálja. A fantasztikus, izgalmas és releváns vásárlási élmények kihagyhatatlan helyszine.
Osztályok (Departments) – Women, Beauty, Men, Kids, Home + Furniture, …

* John Lewis (Oxford Street)
Az Egyesült Királyság egyik legkedveltebb áruháza, széles termék választéka tartalmazza a híres brit és a vezető nemzetközi divat és beauty márkákat, a high-end elektronikai, bútor és egyéb márkákat. Áruházai vannak az Egyesült Királyságban (36 áruház) és külföldön (Dubai, Szingapúr, Malajzia, Dublin, Fülöp Szigetek).
Osztályok (Departments) – Women, Beauty, Men, Baby & Child, Home & Garden, Electricals, …

* Liberty London (Regent Street)
London egyik legrangosabb áruháza a 19. században megnyitott Liberty luxus áruház. A Tudor-inspirált áruház egy épitészeti kincs. A saját tervezésű Liberty Kollekció mellett nemzetközi divat, beauty, … márkák széles választékát kínálja.
Osztályok (Departments) – Liberty Collections, Fabrics, Home, Women, Beauty, Men, Kids, Accessories, , …

* Personal shopping – Private shopping service
A discreet and intimate experience, luxurious private shopping area.

A szolgáltatás középpontjában a magánélet, a kizárólagosság és a luxus vásárlási kényelem áll
Személyre szabott, egyedi szolgáltatás a még több, a még kifinomultabb vásárlási élmény biztosításáért.
A luxus áruházak, high-end divatmárka üzletek kiemelt, magas szinvonalú szolgáltatása. Personal Shopping Suite – a personal shopping suite az áruházon vagy az üzleten belül kialakított teljesen elkülönített, teljes diszkréciót biztosító, egyedi különleges tervezésű luxus lakosztály, mely igényes kifimomult élményt nyújt páratlan szolgáltatásokkal.

A magasan képzett személyzet (stylist és hostessek) egyedi, személyre szabott útmutatással és tanácsokkal segítenek az ügyfélnek a legjobb kiválasztásában (a legjobb megjelenés, ajándék, beauty, …). A szolgáltatás része az étel és ital szolgáltatás, a saját wardrob, bár, könyvtár, … a lehető legkellemesebb vásárlási élmény biztosítása.
A personal shopping szolgáltatás a londoni luxus áruházakban szinte mindenhol elérhető.
Harrods – az áruház Personal Shopping szolgáltatása az egyik legnagyobb a világon, és valóban egyedi élményt nyújt páratlan szolgáltatásokkal.
Debenhams – free personal shopper szolgáltatás, stresszmentes vásárlási élmény szakértői tanácsokkal. Teljes kényelem a shopping lakosztályban.
Harvey Nichols, Selfridges House of Fraser, …).

5.3 Shopping streets + districts (luxus bevásárló utcák és városrészek)
Londoni számos és nemzetközileg is ismert, népszerű bevásárló utcáiban, városrészeiben sok száz luxus high-end márkaüzlet van.
Mindent a szemnek, itt az elegáns, a világhírű designer, az exkluzív luxus, az extravagáns, … márkák széles választéka megtalálható.

* Sloane Street – a világ egyik legexkluzívabb bevásárló utcája, világhírű top márkashopok, mint a Gucci, Armani, Christian Dior, Cartier, Chanel,
Fendi, Hermes, Prada, Jimmy Choo, … és luxus fehérnemű shopok (Agent Provocateur, La Perla, …).
Sloane Street ad otthont a világhírű divat márkák vezető üzleteinek, a legjobb, a legfinomabb termék választék itt található.

* Oxford Street – London legforgalmasabb bevásárló utcája, többmint 300 shop és designer outlet, lenyűgöző ikonikus luxus áruházak.
A londoniak kedvence a Selfridges áruház, a House of Fraser, River Island, Top Shop, John Lewis és a Marks & Spencer luxus áruházak különleges vásárlási élményt kínálnak.

* Knightsbridge – The Knightsbridge Estate
London egyik leggazdagabb része is ismert luxus bevásárlási helyszin. Itt található a világhírű Harrods, az áruházat évente több millió turista keresi fel. A Harvey Nichols a legdivatosabb márkák luxus áruháza. The Knightsbridge Estate London izgalmas városrésze 40 luxusmárkával, melyek a legexkluzívabb, a legújabb divat trendet és a high-end divat stílust képviselik (Hugo Boss, Ted Baker, Tommy Hilfiger, Boodles, The Kooples, …)
Chelsfield’s Knightsbridge estate (project) a világ egyik legjobb vásárlási helyszine.

* Bond Street (New Bond Street és Old Bond Street) – London legexkluzívabb vásárlási helyszine, az angol elit, hírességek és gazdagok kedvelt vásárlási utcája. High-end és extravagáns márkashopok, mit a Burberry, a Dolce Gabbana, a Mulberry, a Tiffany, a Cartier, a Louis Vuitton, a Chanel, a Hermes, a Ralph Lauren és a Jimmy Choo, … The Ritz és a Sotheby’s, a világ leghíresebb aukciós háza is itt található.

* St James’s London – divatos vásárlási helyszin, a 125 ikonikus márka shop mellett megtalálhatók a legkiválóbb szállodák (The Ritz London,
St James’s Hotel and Club, Dukes Hotel, …), éttermek, bárok és kávézók (St James’s Café – St James’s Park, Richoux, …).

* Regent Street – vezető áruházak és nemzetközi márkák,

* Covent Garden – híres a nemzetközileg ismert luxus ruházati márka üzleteiről (Burberry, Dior, Sandro, Burberry Brit, Paul Smith, Hackett, …).
A Covent Garden kiemelt kulturális helyszin is (színházi negyed, Királyi Operaház).

* Brit luxus divat márkák és shopok (british luxury fashion brands and shops)
Burberry – 23 üzlet az Egyesült Királyságban, 500 üzlet több mint 50 országban, Mulberry – luxus bőr termékek, 15 shop London-ban, 46 üzlet az
az Egyesült Királyságban, 50 partner üzlet, Aspinal of London – luxus bőr termékek, 15 shop Londonban, 10 üzlet az Egyesült Királyságban,
Világhírű brit tervezők – Alexander McQueen, Stella McCartney, Jimmy Choo, Ted Baker, Temperley London, Vivienne Westwood, Erdem, Paul Smith, Graff Diamonds, Michael Kors, …

6. Luxus Vendéglátás – Luxury Hospitality (Hotels, Restaurant, Club, Bars…)

London, az Egyesült Királyság fővárosa és a világ egyik legkedveltebb turisztikai és gasztronómiai központja.

A város szinte minden része gazdag történelemmel, régi és új (modern felhőkarcolók) látnivalókkal rendelkezik és az év 365 napja alkalmas a város felfedezésére. London a királyi család otthona is.

London ismert a legmagasabb ügyféligénynek is megfelelő luxus szolgáltatásairól (hotels, fine dining, beauty + spa salons, ..) és a nagyszerű brit vendégszeretetről. A lenyügöző történelmi (Big Ben, Parlament, Buckingham-palota, London Tower, …) és kulturális látnivalók (szinházak, galériák, … ), a luxus vásárlás évente több millió látogatót vonz.

Mastercard’s Global Destination Cities Index öszeállítása szerint London a második legnépszerübb város a külföldi utazók száma szerint
(1. Bangkok 20,05 millió, 2. London 19,8 millió látogatóval, ezt követi Párizs, Dubai, Szingapúr és New York City).
London a világ vezető pénzügyi központja, az utazók 22%-a üzleti célból kereste fel London-t. A legtöbb látogató az USA-ból, Európából és Ázsiából
érkezik. London a világ egyik leggyorsabban növekvő utazási és befektetési célpontja.

Londonban többmint 140 ezer szállodai szoba van, és ez a szám a folyamatban lévő szálloda fejlesztések és tervek alapján a közeli jövőben 11.600 szobával lesz több.

* A szállodák száma London kiemelt kerületeiben
Soho: 149 hotel, Baker Streets, Marylebone, Westminster: 130 hotel, Belgravia, Hyde Park: 93 hotel, Bloomsbury: 130 hotel, Charing Cross, Westminster: 110 hotel, Covent Garden, West End: 99 hotel, Knightsbridge, Hyde Park: 110 hotel, Kensington + Chelsae: 222 hotel, Marylebone, Westminster: 182 hotel, ….

6.1 Luxus szállodák (Luxury Hotels)
A világon London-ban található a legtöbb 5 csillagos luxus szálloda (75 szálloda) és a legtöbb különleges belső építészettel rendelkező boutique szálloda (60 szálloda). A hírességek által nagyon kedvelt brit boutique szállodákra jellemző, hogy minden szobájuk, lakosztályuk egyedi tervezésű, ezzel különleges személyreszabott élményt nyújtanak.

Városok, ahol a legtöbb 5 csillagos szálloda található
1. London (75 szálloda), 2. Dubai (61 szálloda), 3. New York City (59 szálloda), 4. Paris (56 szálloda)

* A legjobb luxus szállodák Londonban
London luxus szállodái között találunk történelmi, ikonikus, art deco, glamour és ultra modern szállodákat, mint
The Savoy (Covent Garden, neoklasszikus és art deco mix), The Dorchester (Hyde Park – igazi luxus, art deco), Claridge’s (gazdagok és hírességek szállodája, art deco glamour), The Beaumont (csodálatos art deco hotel), Brown’s (Mayfair, contemporary british artworks), The Ritz London (Piccadilly,
a magas társasági rang és a luxus jelképe), The Langham London (hírességek és előkelőségek, a legismertebb tradicionális stílusú hotel), Connaught (Mayfair, diszkrét angol légkör, contemporary hotel), Mandarin Oriental (Hyde Park, minden képzeletet felülmúló luxus), Shangri-La Hotel at The Shard (The Shard – modern London ikonikus felhőkarcolója), …

* A legdrágább hotel lakosztályok – Luxus a Luxusban (most expensive hotel suites in London)
A legkifinomultabb és a legmagasabb szinvonalú luxus szállodák a divatos, sok látnivalót és vásárlási lehetőséget nyújtó belső kerületekben vannak.
Hyde Park és környéke (Belgravia, Knightsbridge, …), West End, Mayfair, Kensington + Chelsae, …

A legdrágább lakosztályok, a felejthetetlen élményt nyújtó szállások árai London legdrágább luxus szállodáiban (ár/éjszaka).
* The Lanesborough Royal Suite lakosztály £26.000
* Rosewood London
Grand Manor House Wing – az önálló lakóegység (585 m2), egy master lakosztály, két Grand Premier lakosztály, két deluxe szoba, egy Grand Premier szoba, 24 órás komornyik szolgálat, korlátlan hotel autó használat, … £25.000
* Langham Sterling Suite – kifinomult elegancia, hat hálószoba £24.000
* Corinthia
Royal Penthouse – modern fényűzés, tükrös étkező és két Pazar hálószoba £22.000
* Shangri-La at The Shard
Shard Suite – stílusos, modern lakosztály rendkívüli kilátással £14.000
* The Berkeley Opus Suite lakosztály – Hyde Park és Knightsbridge £14.000
* Hotel Cafe Royal
Royal Wing – hat hálószobás lakosztály aranyozott részletekkel, aranyszínű falakkal £12.000
* InterContinental London (Park Lane) The Royal Suite lakosztály £10.000
* The Ritz London
The Prince of Wales Suite – a nagyszerűséget képviselő lakosztály £5.090
* The Connaught Hotel (Mayfair) The Apartment lakosztály $24.000
* The Dorchester (Mayfair)
Irigylésre méltó kilátás a Hyde Parkra a saját teraszról, két hálólószoba, nappali, étkező $7.131
* Brown’s Hotel (Mayfair) Kipling Suite $8.176
* The Goring
Royal Suite – elegáns nappali, étkező, két hálószoba, fürdőszoba és erkély $11.136

* London legújabb luxus szállodái (az átadott és a megnyitásra kerülő szállodák)
MGallery in Victory House, New Road Hotel (Whitechapel, L’Oscar Hotel (Holborn), The Bankside Hotel (Bankside), Belmond Cadogan Gardens (Chelsea), The LaLit London, Residence Inn London (London Bridge), Kettner’s Townhouse (Soho), Montcalm Royal London House (Finsbury Square), Redchurch Townhouse (Shoreditch), Kimpton Fitzroy London The Academy Hotel (West End), Trafalgar St James, Vintry & Mercer (City of London), The Biltmore (Mayfair), Hard Rock Hotel (Hyde Park, Mayfair), The Dixon (Tower Bridge), Lincoln Plaza London (Canary Wharf), The Standard London (King’s Cross), The Great Scotland Yard Hotel, Mama Shelter (Shoreditch), The Prince Akatoki, …

6.2 Luxury Serviced Apartments + Hotel Residences in London
London a világ gazdasági és pénzügyi központja.
London a külföldi gazdag, vagyonos emberek üzleti utazásainak kiemelt célpontja.

A magas szintű szolgáltatásokat biztosító hotel vagy magán rezidenciák célja – az üzlet utazás során is élj úgy mint a saját otthonodban – élmény biztosítása. Egyedi tervezés, luxus kényelem és szolgáltatások (concierge, nappali, hálószobák, étkező, szobaszerviz, … ), tökéletes magánélet.

A luxus rezidenciák egyedülálló londoni élményt nyújtanak.
A legjobb luxus szállások a londoni otthoni stílusú 5 csillagos szállodákban.

Knightsbridge
London divatos, az egyik legnagyobb presztizs értékkel rendelkező, legdrágább része (Hyde Park, Harrods, ..).
A világ minden tájáról vonzza a luxus igényű látogatókat.
* Cheval Residences
Kifinomult, elegáns, fényűzően berendezett rezidenciák (mew houses, apartments, townhouses, city cottages) biztosítják a luxus életstílus élményét.

* The Capital Hotel Apartments
Az elbűvölően hangulatos szálláshelyek időtlen élményt nyújtanak az igényes, kifinomult vendégek számára. Michelin-csillagos Outlaw’s at the Capital
fine dining étterem, 24 órás concierge szolgáltatás, …, kortárs design, egy és két hálószobás stúdió apartman, két háloszobás lakosztály, …

Kensington
London egyik legszebb és világszerte ismert kerülete, a gazdagság és vagyon, a történelmi épületek és a látványos építészet szinonimája.
* Kensington Gardens Residence – The Milestone Hotel, a Kensington-palotával szemben elhelyezkedő rezidencia
Az ötcsillagos szálloda szolgáltatásával, létesítményeivel és biztonságával kombinált rezidencia. Hat luxus két- vagy három hálószobás rezidencia kiválóan alkalmas hosszabb tartózkodásra is (750 m2 – 1.100 m2). Szolgáltatások: 24 órás szobaszerviz, teljes Concierge, az egészségklub ingyenes használata, bevásárlás, sofőr, …
* Residence Inn by Marriott

Westminster
* Taj 51 Buckingham Gate Suites & Residences
Luxus élmények egy egyedi és személyre szabott környezetben. Luxus családok és küldöttségek igényeit kielégítő lakosztályok és rezidenciák.
Az udvarra néző három különálló festői viktoriánus házban elhelyezkedő lakóegységek nagyszerűen berendezettek, nagy nappalival és konyhával rendelkeznek. Szolgáltatások: komornyik, wellness-központ, edzőterem, …

Mayfair
* Residences at the Athenaeum
18 serviced rezidencia az Athenaeum viktoriánus vörös téglából épült a boutique-chic hotelben.
Rezidenciák (50m2) teljesen felszerelt konyhasarokkal, tágas nappalival, dizájn kanapéval, étkezővel és 24 órás szobaszervízzel rendelkeznek.
Rezidenciák az önálló vörös téglás viktoriánus házban. Külön nappali és hálószoba, teljesen felszerelt konyhasarok, az edzőterem és a wellness-részleg ingyenes használata. A luxus rezidenciák tágasak és pihentetőek, biztosítják az otthon kényelmét és intimitását.

* Grand Residences by Marriott
Edward-stílusú épület, mindössze pár percre a Hyde Parktól és az Oxford Street-től.
Luxus kényelem és modern stílus Egy- vagy két hálószobás rezidenciák, nappalival, étkezővel, márvány fürdőszobával és felszerelt konyhával.

* Grosvenor House Suites by Jumeirah Living – luxus rezidenciák, lakosztályok az arisztokratikus Mayfair városrészben.
Egyedülálló luxus élmény a londoni exkluzív kerületében. 130 kortárs rezidencia, köztük 4 London és 4 Penthouse lakosztály.
Szolgáltatások: 24/7 Concierge, 24 órás szobaszervíz, spa, helyszíni fitneszterem, …

* Twenty Grosvenor Square, Four Seasons Residence
Harminc hét rezidencia három-öt hálószobával. Nappali és az étkező – Nagy és elegáns belső terek, Családi élet és szórakozás – a rezidencia fel
van szerelve a vezető világ márkák termékeivel, Hálószoba – magas mennyezet, semleges hangok és kifinomult design, Fürdőszoba – különleges válogatott márvány, Wardrobe, Iroda.
Szolgáltatások: concierge, szobaszervíz, gyermekfelügyelet, szalon, gyógy- és üzleti szolgáltatások, …

7. Fine Dining Éttermek

(fine dining – drága éttermek, különleges izek és egyedi étel, ital különlegességek)
London felejthetetlen élményt nyújt a gasztronómia szerelmeseinek.
London tele van jobbnál – jobb éttermekkel, pubokkal, ahol különböző népek konyhaművészetének (brit, francia, olasz, indiai, japán, kínai, … ) étel különlegességeivel, legfinomabb izeivel találkozhatunk.
London a világ egyik legjobb gasztronómiai utazási célpontja.

Több száz fine dining étterem van Londonban, melyek közül 71 étterem Michelin-csillagos (1,2 és 3 csillagos).
Londonban van a világhírű Gordon Ramsay étterem is.

Világhírű étteremláncok és világhírű séfek London gasztronómia világában
* Hakkasan Group
a legjobb luxus éjszakai élet és egyedülálló étkezési élmények, Hakkasan Hanway Place, Hakkasan Mayfair, Hakkasan, HKK in Shoreditch
* Salt Yard Group
Négy étterem és bár London központjában – Dehesa, Ember Yard Soho, Salt Yard, Opera Tavern,
* London Fine Dining Group – Zafferano, Ken Lo’s Memories of China, Jones Family,
* Jamie Oliver Restaurant Group
Barbecoa Piccadilly, Jamie’s Italian, Fifteen étterem és bár, Jamie Oliver’s Diner,
* Nobu – japán étteremlánc, Nobu London Mayfair, Nobu Mayfair,
* Jean-Georges – Jean-Georges at The Connaught Mayfair,
* Gordon Ramsay Restaurants
Restaurant Gordon Ramsay, Savoy Grill at Savoy Hotel, Pétrus (Knightsbridge), maze (Mayfair), Heddon Street Kitchen, Union Street Café, …
* Rainer Becker – Zuma, Roka, Inko Nito,
* Raymond Blanc – Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons, Brasserie Blanc Chain,
* Russell Norman (Polpo éttermek),
* MARC Restaurants group
Marlon Abela séf, Morton’s Club, The Square, Umu, The Greenhouse,
* Mark Hix – Hix éttermek,
* Arkady Novikov Group – Rextail, Brompton Brasserie, …,
* Yotam Ottolenghi,
* MW Eat – indiai éttermek Londonban,
* Tak Tokumine – Japan Centre, Kaicho és Shoryu Ramen Shogun éttermek,
* Monika Linton – Brindisa Kitchens,
* Tony Kitous – Levant Group London,
* Nigel Platts-Martin – The Square, The Ledbury, Chez Bruce, La Trompette, …,
* Mourad Mazouz – Sketch, Momo éttermek,
* Terence Conran – Conran Restaurant Group, D&D London – Quaglino’s, Le Pont de la Tour, Bluebird, ….

A világ legjobb sztár séfjei Londonban
* Joël Robuchon – 31 Michelin-csillag
L’Atelier de Joel Robuchon (Covent Garden) – az egyik legjobb francia étterem,
* Alain Ducasse – 21 Michelin-csillag
Alain Ducasse at the Dorchester
* Gordon Ramsay – 16 Michelin-csillag
* Yoshihiro Murata – 7 Michelin-csillag
Tokimeite – Mayfair, a valódi japán ízek fine dining étterme,
* Heston Blumenthal – 6 Michelin-csillag
The Fat Duck

National Restaurant Awards (a 100 legjobb étterem az Egyesült Királyságban)
* Klin – az egyik legnépszerübb thai étterem a Sohoban, Wong – kínai étterem, 14 kínai tartomány izeivel, * Core by Clare Smyth – Notting Hill, elegáns
Michelin-csillagos étterem, * Lyle’s – Shoreditch, brit étterem, szerepel a világ legjobb 50 étterme ranglistában is, * Padella – olasz tradicionális étterem,
*Indian Accent, * Elystan Street – Chelsea, modern fine dining étterem, séf Phil Howard, …

A most megnyitott legjobb fine dining éttermek
* EartH Kitchen (Hackney Dalston)
Brit étterem, a séf Chris Gillard és mintegy 150 vendég fogadására alkalmas, szezonális brit ételek, élő zenei előadások.
* Endo at Rotunda (Television Centre in White City)
A Zuma group (London, New York, Miami, Dubai, Hong Kong, …) és az Ichibuns mester sushi séf (Endo Kazutoshi) saját étterme a Sohoban,
special 15-course omakase menű, high-end sushi bár.
* Homeslice (James Street)
A Homeslice pizza étterem lánc legújabb étterme
* Yeni (Soho)
A top isztambuli török étterem első londoni étterme a Sohoban. Az ismert török séf Civan Er, a Yeni Lokanta (Isztambul) étterem különleges ízeivel fogadja a londoniakat.
* Vintry Kitchen
Ázsiai étterem, friss és merész ázsiai ízekkel, reggeltől éjszakáig. A Vintry Kitchen a város legújabb szállodája, a Vintry & Mercer fine dining étterme.
* Unimini (Eastcheap, City of London)
A népszerű koreai étterem a CheeMC (Walworth, London) befektetőinek új japán és koreai ihletésű koncepció étterme.
* M at Newfoundland (Canary Wharf) – az olaz étterem lánc új steak és grill étterme.
* Stem + Glory (Barbican) népszerű vegetáriánus étterem, * Flat Iron (London Bridge) – a kedvelt Flat Iron steak étterem lánc hatodik étterme,
* Farzi Café – indiai étterem, * Din Tai Fung London, * Imperial Treasure (St James) – top kinai étterem lánc, * Tamarind (Mayfair), * Da Terra,
* Brasserie of Light at Selfridges, * Buns and Buns (Covent Garden), * Fortnum and Mason at The Royal Exchange, …

7.1 Michelin-csillagos Éttermek

Három-Michelin-csillagos étterem – Gordon Ramsay (Chelsea), Alain Ducasse at the Dorchester (Hyde Park), The Araki (Mayfair).
Két-Michelin-csillagos étterem – Bibendum (South Kensington), Dinner by Heston Blumenthal (Knightsbridge), Le Gavroche (Knightsbridge),
Greenhouse (Knightsbridge), Core by Clare Smyth (Notting Hill), The Ledbury (Notting Hill), Sketch (Library, Oxford Circus), Hélène Darroze at The Connaught (Mayfair), Umu (Mayfair).
Egy-Michelin-csillagos étterem – Alyn Williams at the Westbury, Seven Park Place (St James Hotel & Club), Marcus Wareing (Berkeley Hotel), …

London legkedveltebb Éttermei
* Fera at Claridge’s – Az ikonikus Claridge szálloda kényelmes, elegáns környezetet biztosít az innovatív, finom ételekhez, ahol a szezonális egyedi, modern brit ételkülönlégességeket kínálnak,
* La Dame de Pic – az elismert francia séf Anne-Sophie Pic első étterme az Egyesült Királyságban,
* Guacho Piccadilly – kedvelt argentin steak étterem a West End-en,
* The Clove Club – az Egyesült Királyság legjobb éttermei ranglista első helyezettje, a világ legjobb éttermei rangsorban a 33. helyezést ért el,
* Babbo – A meleg belső tér tökéletesen kiegészíti a családi kézben lévő olasz étterem vendégszeretetét,
* Barbecoa – az amerikai Adam Perry Lang és a Jamie Oliver új gril étterme,
* Jamie’s Italian – olaz étterem olazországi hagyományokkal,
* Viajante – a fine dining szerelmeseinek Mekkája,
Polpetto Étterem, L’Atelier de Joël Robuchon, … és még hosszan sorolhatnánk a finom étkezési élményt nyujtó londoni éttermeket.

7.2 Luxus hotelek Éttermei
Londonban az 5 és a 4 csillagos luxus hotelek száma többmint 950 (ebből 5 csillagos 75 szálloda, 875 szálloda pedig 4 csillagos).
A szállodák magas szintű szolgáltatásokat biztosítanak az ügyfeleiknek. Minden szálloda rendelkezik több étteremmel és bárral is.

* Four Seasons Hotel London at Ten Trinity Square
La Dame de Pic étterem – Anne-Sophie Pic francia séf (Egy-Michelin-csillagos étterem), Mei Ume étterem (tradicionális kinai és japán ételek),
Rotunda Bar,
* Rosewood London
Mirror Room (gyönyörű design és meghitt étterem, mint egy ékszerdoboz), Holborn Dining Room, The Pie Room, Art Afternoon Tea,
* The Savoy
Kaspar’s at The Savoy, Simpson’s in the Strand, Thames Foyer (The Savoy’s famous Afternoon Tea), Savoy Grill (séf Gordon Ramsay),
* The Dorchester
The Grill at The Dorchester, Alain Ducasse at The Dorchester (séf Alain Ducasse 3-Michelin-csillag), Afternoon Tea at The Promenade,
The Promenade, China Tang Bar, The Spatisserie, The Bar, Parcafé,
* The Ritz
Ritz Restaurant (séf John Williams MBE, 1-Michelin-csillag), Afternoon Tea at The Ritz, The Rivoli Bar,

7.3 A délutáni tea Londonban (Afternoon Tea)
London elképzelhetetlen a hagyományos délutáni tea nélkül.
Az elit vendégeket a luxus hotelek várják, hogy a város egyik leghíresebb és legrangosabb szállodájában fogyasszák el a délutáni teát.
A délutáni tea népszerűsége töretlen, a foglalásokat érdemes jó előre (nem utolsó pillanatban) rendezni.

A délutáni tea szolgáltatások az 5 csillagos szállodákban
Rosewood London Hotel – Art Afternoon Tea, The Savoy Hotel – The Savoy’s famous Afternoon Tea, The Dorchester Hotel – Afternoon Tea at The Promenade, The Ritz London – Afternoon Tea at The Ritz, …

A legjobb rendkívüli délutáni tea Londonban
Diptyque Afternoon Tea at Hotel Café Royal (Hotel Café Royal), B ‘N T: Brunch Afternoon Tea at Le Méridien Piccadilly (Le Méridien Hotel),
Afternoon Tea with Live Opera at the Royal Albert Hall, A Midsummer Night’s Dream afternoon tea at the Swan (Shakespeare’s Globe), Charlie & The Chocolate Factory afternoon tea at One Aldwych (One Aldwych Hotel), Mad Hatter’s Afternoon Tea at Sanderson (Sanderson Hotel), Italian afternoon tea at Il Pampero (Il Pampero Italian Bar & Restaurant), Nordic Afternoon Tea at Aquavit (Aquavit Restaurant), …